Op 23 maart heeft de Nederlandse overheid de maatregelen om de verspreiding van het corona virus tegen te gaan aangescherpt. Alle bijeenkomsten en evenementen worden tot 1 juni afgelast, ook bij minder dan 100 bezoekers. Dit betekent dat Bloemententoonstelling Keukenhof niet kan openen in 2020.

Hoewel wij er al rekening mee hielden, heerst er met deze definitieve besluitvorming verslagenheid onder de medewerkers en de partners die een jaar aan de voorbereiding hebben gewerkt.

Dat Keukenhof het hele seizoen niet open kan heeft een enorme financiële impact. Er zijn dit jaar  geen inkomsten terwijl het grootste deel van de kosten al is gemaakt. De continuïteit van Keukenhof komt echter niet in gevaar.  Het verlies gaat echter verder dan alleen Keukenhof. Wij organiseren Keukenhof samen met vele partners. Het raakt niet alleen de 1.300 tijdelijke medewerkers, maar ook mensen die werken in het busvervoer, het toerisme en in de bloembollen– en bloemensector zelf.

In de maanden voorafgaand aan de lente is hard gewerkt om bezoekers een mooie ervaring te bieden. Het park komt al mooi in bloei en wordt in de komende weken alleen nog maar mooier. Keukenhof laat dit graag zien aan de mensen onder het motto ‘Als mensen niet naar Keukenhof kunnen komen, brengen we Keukenhof naar de mensen’. Zo gaat Keukenhof Virtueel Open. Dat betekent prachtige beelden van Keukenhof 2020, uitleg van de tuinmannen of andere mensen die laten zien hoe mooi het park is.

Keukenhof is het internationale showvenster voor de sierteelt dat we samen met honderden sierteeltbedrijven maken. Op deze manier kunnen we mensen betrekken bij Keukenhof en blijven we het visitekaartje van Holland en van de sierteeltsector.

Veelgestelde vragen uitgestelde opening Keukenhof

190416LLT7040
Gaat Keukenhof op 21 maart open?
Op 23 maart heeft de Nederlandse overheid de maatregelen om de verspreiding van het corona virus tegen te gaan aangescherpt. Alle bijeenkomsten en evenementen worden tot 1 juni afgelast, ook bij minder dan 100 bezoekers. Dit betekent dat Bloemententoonstelling Keukenhof niet kan openen in 2020.
Wat zijn de gevolgen voor Keukenhof?
Keukenhof is het internationale showvenster voor de sierteelt dat we samen met honderden sierteeltbedrijven maken. Het is het icoon van Holland dat jaarlijks door ruim een miljoen mensen bezocht wordt. Wij organiseren Keukenhof samen met vele partners. Ook werken we nauw samen met het internationaal toerisme. Dat Keukenhof niet open kan is een enorme teleurstelling met grote financiële gevolgen voor alle betrokkenen. De verslagenheid onder de medewerkers en de partners die een jaar aan de voorbereiding hebben gewerkt is groot. Het park is op dit moment klaar voor de opening, de bloembollen bloeien en de bloemenshows zijn voor een groot deel ingericht. Wij realiseren ons dat deze maatregelen grote persoonlijke en zakelijke gevolgen hebben voor veel mensen en bedrijven die in het voorjaarseizoen betrokken zijn bij Keukenhof en het internationaal toerisme. Keukenhof is een organisatie die is voorbereid op de afhankelijkheid van de natuur en de internationale ontwikkelingen. Wij spelen nu zo snel mogelijk in op deze nieuwe situatie. De continuïteit van Keukenhof op lange termijn komt niet in gevaar.

Veelgestelde vragen annuleren van tickets

190415LLT4881
Ik heb tickets gekocht via keukenhof.nl voor 2020. Kan ik mijn tickets annuleren?
Graag ontvangen wij een kopie van de ticket(s) via info@keukenhof.nl. Vermeld in de mail uw bankrekeningnummer. Wij nemen uw verzoek dan in behandeling.
Kan mijn groepsreservering annuleren?
Stuur over uw reservering een mail via sales@keukenhof.nl.
Ik heb een lentepas, kan ik deze annuleren?
Nadere informatie over de Lentepas heeft u ontvangen in een mail. Geen mail ontvangen? Stuur dan een mail naar: info@keukenhof.nl
Ik heb tickets gekocht bij een andere organisatie dan Keukenhof. Kan ik annuleren?
Wij verzoeken je contact op te nemen met de betreffende verkoper. Kijk voor contactgegevens op de site waar je je tickets gekocht hebt.

Veelgestelde vragen activiteiten en evenementen

180420LLT1455
Gaat de Keukenhof Lissedag op 8 april nog door?
De Keukenhof Lissedag gaat op 8 april niet door. Deze wordt verplaatst naar een ander moment.
Is de fietsverhuur geopend?
Het fietsverhuur op het terrein van Keukenhof is  niet geopend.
Is het fluistervaren geopend?
Het fluistervaren op het terrein van Keukenhof is niet geopend.
Is de bloembollenboulevard geopend?
De verkooppunten op de bloembollenboulevard zijn geopend.
Wanneer is het Bloemencorso van de Bollenstreek?
Het Bloemencorso van de Bollenstreek vindt plaats op zaterdag 17 april 2021. Kijk voor meer informatie op www.bloemencorso-bollenstreek.nl
Wanneer is het Keukenhof concert?
Het Keukenhof concert gaat niet door.