Het park

Wanneer is Keukenhof open in 2024?
Keukenhof is open van donderdag 21 maart tot en met zondag 12 mei van 8:00 – 19:30 uur, ook op zon- en feestdagen.
Wanneer kan ik Keukenhof het beste bezoeken?
De bloei in Keukenhof loopt parallel aan die in de natuur. Daarom kunnen wij niet van tevoren zeggen welke tijd het beste is om Keukenhof te bezoeken. Aan het begin van het seizoen bloeien de vroegbloeiende soorten zoals krokussen, narcissen, hyacinten en vroege tulpen. Later in het seizoen bloeien de latere bloeiers zoals (grotere) tulpen. In onze paviljoenen zijn vanaf de eerste tot en met de laatste dag van het seizoen schitterende bloemenshows te zien. Klik hier voor het meest actuele bloeibericht.
In alle rust genieten van Keukenhof? Vóór 10:30 uur en nà 16:00 uur is het minder druk in Keukenhof. Met de ochtend- en avondzon kun je prachtig foto’s maken. Daarnaast is het op maandag, dinsdag en woensdag rustiger dan op andere dagen.  
Wat bloeit er nu in Keukenhof?
Met onze decennialange ervaring kunnen wij de bloeiperiode in Keukenhof goed inschatten. Maar we zijn ook afhankelijk van het weer. Daarom kan de bloeistatus afwijken. Klik hier voor het actuele bloeibericht. Dit bloeibericht wordt 2x per week ge-update.
Hoe kan ik betalen in Keukenhof?
Keukenhof is volledig cashless. Dit betekent dat u alleen kunt betalen met een bankpas of creditcard. Contant betalen is niet mogelijk.
Kan ik een boottocht in het park maken?
Om je bezoek aan Keukenhof compleet te maken kun je een boottocht maken door de eindeloze bloembollenvelden die het park omringen. De elektrisch aangedreven boot vaart niet door Keukenhof. Kaartjes kunnen worden gekocht bij de kassa naast de molen in Keukenhof of via de online ticketshop. Tickets voor een vaartocht langs de bollenvelden rondom Keukenhof kun je hier bestellen. 
Waar kan ik een rondleiding boeken?
Rondleidingen door het park zijn te boeken tot maximaal 25 personen per gids. De kosten hiervan bedragen €150 per rondleiding. Rondleidingen dienen van tevoren online geboekt te worden. Klik hier om een rondleiding te boeken.
Mag mijn hond het park in?
Honden zijn toegestaan in Keukenhof als ze zijn aangelijnd en er geldt een maximum van 1 hond per persoon. In de paviljoens en restaurants worden honden niet toegelaten, met uitzondering van geleidehonden voor hulpbehoevenden. Hondenpoepzakjes zijn gratis af te halen bij onze toegangscontroleurs.
Is Keukenhof op dit moment geopend?
Keukenhof is open van donderdag 21 maart tot en met zondag 12 mei van 8:00 – 19:30 uur, ook op zon- en feestdagen.
Mag ik een drone gebruiken in het park?
Nee, in verband met de veiligheid van bezoekers is het niet toegestaan met een drone boven en rond het park te vliegen.
Ik ben iets in Keukenhof verloren. Hebben jullie dit gevonden?
Wij verzamelen alle gevonden voorwerpen in iLost. Klik hier om te zien of jouw voorwerp gevonden is.
Mag ik door bloembollenvelden lopen?
Nee, het is niet toegestaan om door de bloembollenvelden te lopen, dit veroorzaakt schade aan de bloembollen. De velden zijn eigen terrein van de bollenkwekers. Het is wel toegestaan foto’s te maken vanaf de weg.
Mag ik in het park fietsen?
Nee, Keukenhof is een wandelpark. Je kunt wel fietsen huren op het parkeerterrein bij de Hoofdentree om de omgeving per fiets te verkennen.
Mag ik mijn eigen eten en drinken meenemen in het park?
Dat is toegestaan. Het is niet toegestaan eigen eten mee te nemen in de restaurants.
Ik heb een parkboek online besteld. Waar kan ik deze ophalen?
In het parkboek staat informatie over Keukenhof. Het parkboek is 4-talig: Nederlands, Duits, Frans en Engels. Na het plaatsen van de bestelling, ontvang je een email met een voucher om je parkboek op te halen bij de entree
Wanneer is het Bloemencorso van de Bollenstreek?
Het Bloemencorso van de Bollenstreek vindt plaats op zaterdag 20 april 2024. Kijk voor meer informatie op de website van de organisatie: www.bloemencorso-bollenstreek.nl. Let op: het is op deze dag bijzonder druk in de Bollenstreek en Keukenhof. Zorg dat je vóór 12:00 uur in het park bent. Na die tijd wordt een aantal wegen in de Bollenstreek afgesloten voor het Bloemencorso. Je kunt Keukenhof dan niet meer bereiken.  Vanaf 5 uur zullen de wegen weer geopend worden. Als je deze dag alleen Keukenhof wil bezoeken adviseren we om een andere dag te kiezen.  

Tickets

Hoe kan ik tickets kopen?
Ticketverkoop gaat via www.keukenhof.nl. Tickets zijn online verkrijgbaar en geldig op een vaste datum in een vooraf vastgesteld tijdslot.
Wat kost een ticket?
De verkoop van tickets gaat via www.keukenhof.nl. Tickets zijn online verkrijgbaar en geldig op een vaste datum in een vooraf vastgesteld tijdslot.
 • Prijs entreekaart volwassene: € 19,50 (kassatarief € 23,00)
 • Entreekaart kind (4 t/m 17 jaar): € 9,00 (0-3 jaar gratis)
 • Parkeren auto of motor: € 8,00
Kan het aantal tickets aangepast worden?
Tickets die u koopt via www.keukenhof.nl kunt u tot 4 dagen (vanaf het gereserveerde tijdslot) voor aankomst wijzigen in aantallen. Dit kan alleen door de gehele boeking te annuleren (kosten €2,50 per boeking). Dit doet u door een mail te sturen aan info@ticketcounter.nl. Vervolgens kunt u nieuwe tickets boeken met de juiste aantallen, mits deze nog beschikbaar zijn. Losse tickets bijbestellen kan ook in een extra boeking.
Welke tijdsloten kan ik reserveren als aankomsttijd?
Het park is dagelijks geopend tussen 8.00 uur en 19.30 uur. Keukenhof werkt met tijdsloten van een half uur als aankomsttijd. Je kunt dus kiezen uit tijdsloten als: 8.00 – 8.30 uur, 8.30 – 9.00 uur. Het laatste tijdslot is 18.00 – 18.30 uur (let op: het park sluit om 19.30 uur. Dit betekent dat u maximaal anderhalf uur in het park kunt blijven).
Kan ik binnen 4 dagen voor aankomst tickets boeken?
Tickets boeken binnen 4 dagen voor aankomst is mogelijk. U kunt deze boeking na betaling niet meer wijzigen in aantallen of annuleren. Het wijzigen van de dag of tijdslot kan nog wel worden tot 24 uur voor aankomst. Dit kan worden gedaan via de link in de bevestigingsmail, mits nog beschikbaar.
Als een tijdslot vol is, kan ik dan een ticket bij de kassa kopen?
Tickets zijn online verkrijgbaar en geldig op een vaste datum in een vooraf gesteld vastgesteld tijdslot. Koop uw tickets tijdig online om teleurstellingen te voorkomen.
Wat is de Lentepas?
Met een Keukenhof Lentepas heb je tijdens de gehele openstelling toegang tot het mooiste lentepark ter wereld. Klik hier voor meer informatie.
Moet ik een tijdslot boeken met een lentepas?
Nee, je hoeft geen tijdslot te boeken met een lentepas.
Is een lentepas persoonsgebonden?
Een lentepas is persoonsgebonden en niet overdraagbaar.
Wat als ik mijn aankomsttijdslot niet haal?
Voor tickets die geboekt zijn via www.keukenhof.nl geldt de aankomsttijd binnen het door jou geboekte tijdslot. Indien de aankomst vroeger of later is door verkeersdrukte dan zijn wij flexibel in de hantering van deze aankomsttijdsloten. Mocht de aankomst afwijken van het tijdslot, bestaat de mogelijkheid dat het park te vol is en dat je even moet wachten om naar binnen te gaan.
Zijn er speciale prijzen voor groepen scholieren?
Voor zowel basisschoolleerlingen als middelbare scholen (4 tot 18 jaar) geldt een groepsprijs voor 15 of meer scholieren en hun begeleiders van €6,00 per persoon. Bussen parkeren gratis, per auto geldt een parkeertarief van €8,00. Klik hier voor meer informatie.  
Kan ik ook voor of na mijn tijdslot naar binnen?
Voor tickets die geboekt zijn via www.keukenhof.nl geldt de aankomsttijd binnen het door jou geboekte tijdslot.
Kan ik tickets omboeken naar een andere dag of tijdslot?
Tickets die u koopt via www.keukenhof.nl kunt u tot 24 uur voor aankomst aanpassen naar een andere dag of tijdslot via de link in de bevestigingsmail, mits deze nog beschikbaar is.    
Kan ik tickets annuleren?
Tickets die u koopt via www.keukenhof.nl kunt u tot 4 dagen voor aankomst annuleren (administratiekosten €2,50 per boeking). Dit doet u door een mail te sturen aan info@ticketcounter.nl. U ontvangt dan het boekingsbedrag (min €2,50 administratiekosten) terug. Annuleren binnen 4 dagen voor aankomst is niet mogelijk.
Moeten tickets meteen betaald worden?
Bestellingen van tickets via www.keukenhof.nl moeten direct worden betaald.
Kan mijn ticket vanaf mijn smartphone worden gescand?
Ja, dat kan. Zorg er wel voor dat de helderheid van je scherm op 100% staat.
Hoeveel tickets kan ik bestellen?
Via de ticketshop op www.keukenhof.nl kun je tot 200 tickets per seizoen bestellen.
Wat is de groepsprijs?
Groepstickets (20 tot 80 tickets per boeking) kunnen worden gekocht via www.keukenhof.nl. Je betaalt €19,00 per ticket voor volwassenen.
Ik heb tickets gekocht bij een andere organisatie dan Keukenhof. Kan ik annuleren?
Hiervoor moet u contact op te nemen met de betreffende verkoper. Kijk voor contactgegevens op de site waar u de tickets gekocht hebt.
Wie kan ik bereiken voor vragen over mijn ticketorder?
Via uw bevestigingsmail kunt de dag van aankomst en tijdslot van uw ticketorder (tot 24 uur voor aankomst) wijzigen. Door een mail te sturen aan info@ticketcounter.nl kunt u de gehele boeking annuleren tot 4 dagen voor aankomst (€ 2,50 administratiekosten). Komt u ergens niet uit? Neem dan contact op met Ticketcounter: info@ticketcounter.nl  
Hoe kan ik het Zonnebloem arrangement boeken?
Bestellen van Zonnebloemtickets en het arrangement gaat via het Erop Uit Platform van de Zonnebloem. Neem voor meer informatie contact op met de Zonnebloem.
Hoe lang mag ik in het park blijven?
Het tijdslot dat is geboekt via www.keukenhof.nl dient als aankomsttijd van je bezoek. Eenmaal binnen kun je blijven tot sluitingstijd. Onze ervaring is dat de gemiddelde verblijfsduur van bezoekers in Keukenhof 3 uur is.
Zijn tickets persoonsgebonden?
Nee, tickets zijn niet persoonsgebonden. Het is geen probleem als er een andere naam op de ticket staat.

Voorzieningen

Wat kost parkeren?
Voor auto’s geldt een parkeertarief van € 8 per auto. Het parkeerticket boek je vooraf online tegelijk met het toegangsticket. Parkeren voor een touringcar is gratis.
Is er internet op het park?
Ja, bij de paviljoens in het park kunt u gebruik maken van gratis wifi.
Kan ik een rolstoel huren?
Het park is goed toegankelijk voor rolstoelen en scootmobiels en is ruim voorzien van aangepaste toiletten. Eigen scootmobiels zijn toegestaan. Keukenhof heeft een aantal rolstoelen beschikbaar voor €5 per rolstoel. Het is niet mogelijk om een scootmobiel te huren bij Keukenhof. Reserveren van een rolstoel kan in de ticketshop wanneer u een ticket koopt of via deze link.
Waar kunnen touringcars parkeren?
Touringcars kunnen gratis parkeren op het parkeerterrein bij de Hoofdingang.
Kan ik de camper parkeren bij Keukenhof?
Ja, tijdens je bezoek aan Keukenhof kun je de camper (>5 m) parkeren op ons parkeerterrein. Je kunt een speciaal camper parkeerticket online kopen voor €10,00. Het kopen van een camper parkeerticket kan enkel in combinatie met een Keukenhof entreeticket en er is een beperkte beschikbaarheid. Let wel op: recreëren of overnachten op het parkeerterrein is niet toegestaan en het parkeerterrein sluit om 19.30 uur.  In de omgeving zijn diverse campings waar je kunt recreëren of overnachten.
Waar kan ik fietsen huren?
Je kunt fietsen huren op het parkeerterrein bij de Hoofdentree om de omgeving per fiets te verkennen. Houd er bij het fietsen rekening mee dat het niet is toegestaan om door de bollenvelden te lopen, dit veroorzaakt schade aan de bloembollen. De velden zijn eigen terrein van de bollenkwekers. Het is wel toegestaan foto’s te maken vanaf de weg. Meer informatie en online reserveren. 
Zijn er restaurants in het park?
Ja, er zijn verschillende restaurants in het park. Daarnaast vind je door het park heen verschillende mobiele eetgelegenheden. Klik hier voor meer informatie.
Kan ik tijdens mijn bezoek aan Keukenhof mijn bagage opslaan?
Kleinere bagagestukken kan je gratis opbergen in de lockers bij de hoofdingang. De lockers zijn 25x55x45 cm groot. Grotere bagagestukken kan je achterlaten bij het bagagedepot naast de ingang van Keukenhof.
Waar kan ik mijn fiets/scooter parkeren?
Er is een fietsenstalling bij de ingangen van het park. Je kunt je fiets of scooter hier gratis parkeren.
Kan ik parkeren bij Keukenhof?
Parkeren bij Keukenhof kan met een vooraf gekocht parkeerticket. Boek uw ticket vooraf online tegelijk met het toegangsticket via keukenhof.nl. Parkeren kost €8. Het parkeerterrein sluit om 19.30 uur. Bij de parkeerplaats bij de hoofdingang is een beperkt aantal oplaadpunten beschikbaar voor elektrische auto’s.
Kan ik in de omgeving van Keukenhof overnachten?
Het is niet mogelijk om te overnachten bij Keukenhof, maar er zijn verschillende accommodaties in de omgeving van Keukenhof te vinden.
Klik hier voor meer informatie over overnachten in de Bollenstreek en de mogelijke accommodaties.

Reis naar Keukenhof - Keukenhof Express bus

Waar koop ik een combiticket?
Klik op een van de onderstaande buttons om een combiticket te kopen.
Wat kost een combiticket?
Combiticket bus retour + entree Keukenhof 
 • Volwassenen € 36,50 (vanuit Amsterdam RAI) of € 31,50 (Vanuit Haarlem, Schiphol of Leiden)
 • Kind (4-17 jaar) € 17,50 ( t/m 3 jaar gratis)
 • Retour busticket (zonder entree Keukenhof) € 17,00 (vanuit Amsterdam RAI) of € 12,00 (Vanuit Haarlem, Schiphol of Leiden)
Hoe lang duurt mijn reis met de Keukenhof Express bus?
De Keukenhof Express bus reis vanuit Amsterdam RAI, Schiphol Airport en Leiden Centraal duurt ongeveer 30 minuten. De reis vanuit Haarlem Station duurt ongeveer 40 minuten.
Moet ik een tijdslot voor Keukenhof en de terugreis reserveren met een combiticket?
Nee, met een combiticket reserveer je alleen de vertrektijd voor de heenreis met de Keukenhof Express bus,  geen tijdslot voor je entree bij Keukenhof of je terugreis. Het moment waarop je terugreist bepaal je ter plaatse en hoef je niet te reserveren.
Kan ik alleen een busticket kopen?
Keukenhof Express bustickets retour zijn verkrijgbaar in de online ticketshop van Keukenhof met de volgende prijzen:
 • Vanuit Amsterdam RAI kost een losse busreis retour (excl. Keukenhof entreeticket):
  Volwassenen € 17,00
  Kind (4-11 jaar) € 8,00 ( t/m 3 jaar gratis)
 • Vanuit Schiphol, Haarlem of Leiden kost een losse Express busreis retour (excl. Keukenhof entreeticket):
  Volwassenen € 12,00
  Kind (4-11 jaar) € 8,00 ( t/m 3 jaar gratis)

Voor enkele reis naar Amsterdam RAI (excl. Keukenhof entreeticket) betaal je € 8,50 en voor Schiphol, Haarlem of Leiden € 6,00 Enkele reis tickets zijn verkrijgbaar via de ticketshop van Arriva, klik hier.
Kan ik doorreizen naar een andere Keukenhof Express locatie?
Combiticket Amsterdam RAI Het ticket is de gehele dag geldig voor alle Keukenhof Express buslijnen (Haarlem Centraal Station, Amsterdam RAI, Schiphol Airport en Leiden Centraal Station). Je bent dus niet gebonden aan je vertreklocatie. Ter voorbeeld: heenreizen vanuit Amsterdam RAI en terugreizen naar Schiphol Airport is mogelijk met hetzelfde ticket.
Combiticket Schiphol, Leiden of Haarlem Het ticket is de gehele dag geldig op de Keukenhof Express buslijnen bij Schiphol Airport, Haarlem Centraal Station en Leiden Centraal Station. Je bent dus niet gebonden aan je vertreklocatie. Ter voorbeeld: heenreizen vanuit Schiphol en terugreizen naar Leiden is mogelijk met hetzelfde ticket. Wil je naar Amsterdam RAI doorreizen met dit ticket? Koop dan hier het toeslagticket voor Amsterdam RAI in de Arriva webshop voor € 5,00.
Wat als ik te laat ben voor de bus?
Dat is geen probleem. Je Keukenhof Express busticket is de hele dag geldig. Je kan een bus later nemen naar Keukenhof.
Hoe kan ik een combiticket (entree + openbaar vervoer) kopen?
Met het OV reis je snel en comfortabel naar Keukenhof. Koop een combiticket om zowel je toegangsbewijs voor Keukenhof als het vervoerbewijs voor je reis met het OV (op die dag) te kopen. Combitickets zijn verkrijgbaar in de online ticketshop.
Hoe laat vertrekt de eerste bus naar Keukenhof en gaat de laatste terug?
Schiphol Airport, Amsterdam RAI en Station Leiden Centraal
De Keukenhof Express rijdt elke dag op de volgende tijden:
Eerste bus heen: 7:30/7:45 uur
Laatste bus terug: 19:55 uur

Haarlem Station
De Keukenhof Express rijdt elke dag op de volgende tijden:
Eerste bus heen: 10:00 uur
Laatste bus terug: 17:30 uur

Op feestdagen en zeer drukken dagen zal de Keukenhof Express rijden op de volgende tijden:
Eerste bus heen: 08:00 uur
Laatste bus terug: 19:30 uur

Check de beschikbaarheid van de aangeboden tijden op de dag van uw keuze in de ticketwebshop.

Het klopt dat je geen tijdslot hoeft te kiezen voor je entree bij Keukenhof of je terugreis. Het moment waarop je terugreist bepaal je ter plaatse en hoef je niet te reserveren.
Is het combiticket geldig voor mijn heen- en terugreis?

Ja, het ticket is geldig voor je heen- en terugreis met het OV op die dag.

Ik heb al een Keukenhof ticket. Welke andere vervoersbewijzen kan ik gebruiken?
 • OVpay Een kaartje kopen van tevoren is niet nodig, je checkt gewoon in en uit met OVpay. Gebruik je betaalpas, creditcard of een van deze passen op je mobiel bij zowel het in- als uitchecken. De kosten voor je OV-rit worden aan het einde van de dag van je rekening afgeschreven. Klik hier voor meer informatie over OVpay.
 • OV-chipkaart (ook studentenkaart, landelijke abonnementen en Regio Abonnement Zuid-Holland) De OV-chipkaart (ook studentenkaart, landelijke abonnementen en Regio Abonnement Zuid-Holland) is geldig op alle bus en treintrajecten. Via 9292.nl zie je direct wat de kosten zijn van je reis.
 • Amsterdam Region Travel Ticket (ARTT) De Amsterdam Region Travel Tickets (ARTT) is geldig op al het openbaar vervoer in Noord-Holland (trein, bus, tram en metro) en op de Keukenhof Express buslijnen. Het Amsterdam Travel Ticket (ATT) is niet geldig op deze buslijnen.
 • Holland Travel Ticket  De Holland Travel Tickets (HTT) is geldig op al het openbaar vervoer in Nederland (trein, bus, tram en metro) en op de Keukenhof Express buslijnen.
 • Tourist Day Ticket De Tourist Day Ticket is geldig op bijna al het openbaar vervoer in Zuid-Holland (bus, tram en metro) en op de Keukenhof Express buslijnen.
 • Losse tickets Keukenhof Express In de online ticketshop zijn ook losse retour dagkaarten te koop voor alle buslijnen van de Keukenhof Express voor €12,00 (behalve buslijn 852: €17,00 euro). Hetzelfde tarief geldt voor kinderen van 4 tot 11 jaar. Kinderen jonger dan 3 jaar reizen gratis. Tickets voor een enkele reis zijn verkrijgbaar via de Arriva ticketshop, klik hier.
Is Keukenhof bereikbaar met het openbaar vervoer?
Met het OV reis je snel en comfortabel naar Keukenhof. Je kunt een combiticket kopen dat je toegangsbewijs is voor Keukenhof én het vervoersbewijs voor je reis met het OV op die dag. Klik hier voor meer informatie.      
Kan ik met mijn rolstoel meereizen met de Keukenhof Express bus?
Reizigers met een rolstoel kunnen meereizen mits deze de toegestane maten niet overschrijdt. Maximaal 120 cm lang, 70 cm breed, 109 cm hoog (op grond van Europese richtlijnen). Passagiers in een rolstoel hebben voorrang op buggy’s/kinderwagens. De rolstoel moet op de daarvoor aangewezen plaats in de bus staan en in de gordel. Er is plek voor 1 rolstoel per bus.
Mag mijn hond meereizen in de Keukenhof Express bus?
Honden mogen gratis meereizen in de Keukenhof Express bus mits kort aangelijnd. Honden mogen niet op de zitting maar wel op de schoot of op de grond.