Nederland verkeert nog steeds in een lockdown als gevolg van het coronavirus. De afgelopen weken hebben wij alle voorbereidingen getroffen om Keukenhof te kunnen openen. Wij hebben veel overleg gevoerd met de verschillende overheidsinstanties omdat we ervan overtuigd zijn dat het bloemenpark veilig open kan gaan en dat we daar veel bezoekers een plezier mee doen.

Helaas is ons 10 maart gemeld dat Keukenhof geen toestemming krijgt om op 20 maart a.s. te openen voor publiek.

Dit is een enorme teleurstelling voor iedereen die bij Keukenhof betrokken is en een jaar lang heeft gewerkt aan de voorbereiding.

Zodra het mogelijk is om wel open te gaan, zal Keukenhof dat doen. Wij zijn er klaar voor om op een verantwoorde en veilige manier bezoekers te ontvangen in een prachtig bloeiend lentepark. Natuurlijk ziet u Keukenhof de komende periode veel op tv en social media.

We hopen u later dit seizoen te ontmoeten in Keukenhof.

Veelgestelde vragen uitgestelde opening

190416LLT7040
Wat zijn de gevolgen voor Keukenhof?
Keukenhof is het internationale showvenster voor de sierteelt dat we samen met honderden sierteeltbedrijven maken. Het is het icoon van Holland dat jaarlijks door ruim een miljoen mensen bezocht wordt. Wij organiseren Keukenhof samen met vele partners. Ook werken we nauw samen met het internationaal toerisme. Dat Keukenhof niet open kan is een enorme teleurstelling met grote financiële gevolgen voor alle betrokkenen. De verslagenheid onder de medewerkers en de partners die een jaar aan de voorbereiding hebben gewerkt is groot. Keukenhof voert al lange tijd overleg met de verschillende overheidsinstanties en is ervan overtuigd dat het bloemenpark veilig open kan gaan voor bezoekers. Keukenhof zou dit jaar alleen opengaan als wandelpark, waar bezoekers in de buitenlucht van het tulpenpark kunnen genieten. Alle gebouwen blijven gesloten, er wordt maar een beperkt aantal personen toegelaten, tickets kan men alleen vooraf online bestellen per tijdslot en er zijn mechanische toegangspoorten geplaatst zodat bezoekers zonder enig fysiek contact met andere personen het park kunnen betreden. Keukenhof is een organisatie die is voorbereid op de afhankelijkheid van de natuur en de internationale ontwikkelingen. Wij spelen nu zo snel mogelijk in op deze nieuwe situatie. De continuïteit van Keukenhof op lange termijn komt niet in gevaar.

Veelgestelde vragen over tickets

190415LLT4881
Ik heb tickets gekocht bij een andere organisatie dan Keukenhof. Kan ik annuleren?
Hiervoor moet u contact op te nemen met de betreffende verkoper. Kijk voor contactgegevens op de site waar je je tickets gekocht hebt.

Veelgestelde vragen over activiteiten

180420LLT1455
Is de fietsverhuur geopend?
De fietsverhuur op het terrein van Keukenhof is tot nader order niet geopend.
Is het fluistervaren geopend?
Het fluistervaren op het terrein van Keukenhof is tot nader order niet geopend.