Plan je reis

Met het OV reis je snel en comfortabel naar Keukenhof. Reis eerst naar een van de vertreklocaties (departure locations) en neem vanaf daar de Keukenhof Express bus. Je plant je reis heel makkelijk vooraf met de Glimble-reisplanner hiernaast.  Je krijgt dan direct een reisadvies vanaf je vertrekadres.


Klik om te vergroten

Keukenhof entreeticket + busreis

Dit ticket is zowel uw entreebewijs voor Keukenhof als uw openbaar vervoerbewijs voor de dag in één! Het ticket is dus geldig voor je heen- en terugreis met het OV op die dag. Deze opstapplekken van de Keukenhof Express bus liggen bij een NS-station en zijn dus vanuit heel Nederland te bereiken. De buschauffeur zet je af bij de hoofdingang van Keukenhof. Daarnaast kun je ook losse tickets voor de Keukenhof Express busreis kopen.

Prijzen Keukenhof entreeticket + bus

Vanuit Amsterdam RAI

 • Keukenhof entreeticket + Keukenhof Express busreis – Volwassene € 36,00
 • Keukenhof entreeticket + Keukenhof Express busreis – Kind (4-17 jaar) € 17,50
 • Losse Keukenhof Express busreis retour (excl. Keukenhof entreeticket) € 17,00
 • Kind t/m 3 jaar gratis

Vanuit Haarlem, Schiphol of Leiden

 • Keukenhof entreeticket + Keukenhof Express busreis – Volwassene € 31,00
 • Keukenhof entreeticket + Keukenhof Express busreis – Kind (4-17 jaar) € 17,50
 • Losse Keukenhof Express busreis retour (excl. Keukenhof entreeticket) € 12,00
 • Kind t/m 3 jaar gratis

Bestel tickets

 

Amsterdam RAI vanuit centrum, met metro
Je reist eerst naar RAI Amsterdam met metro M52 vanaf station Amsterdam Centraal of vanuit het centrum. Stap uit bij metrohalte Europaplein. De metro vertrekt elke 5 minuten en brengt je binnen 8 minuten naar de vertreklocatie van de Keukenhof Express (buslijn 852). Vanaf Europaplein (RAI) Amsterdam reis je rechtstreeks met de Keukenhof Express (lijn 852) naar Keukenhof. Deze buslijn rijdt tot 8 keer per uur en zet je in ca. 35 minuten af bij Keukenhof.

Keukenhof ticket + busreis - Volwassene € 36,00
Keukenhof ticket + busreis - Kind (4-17 jaar) € 17,50
Retour busreis (excl. Keukenhof ticket) € 17,00

Bestel tickets

Let op: voor de reis met de metro heb je een apart metrokaartje nodig. Je kan een combiticket + metrokaartje kopen via de GVB app. Volwassene € 41,50. Kind 4-11 jaar € 20,50 (tot 3 jaar gratis).
Bestel tickets inclusief metrokaartje
Schiphol Airport
Je reist eerst naar Schiphol Airport. Daar stap je over op de Keukenhof Express (buslijn 858).
De Keukenhof Express buslijn 858 rijdt tot 6 keer per uur en brengt je in ca. 30 minuten naar de hoofdingang van Keukenhof. De bus vertrekt vanaf de uitgang van aankomsthal 1 op slechts 5 minuten loopafstand.

Keukenhof ticket + busreis - Volwassene € 31,00
Keukenhof ticket + busreis - Kind (4-17 jaar) € 17,50
Retour busreis (excl. Keukenhof ticket) € 12,00

Let op: voor de reis naar Schiphol heb je een apart vervoersbewijs nodig.
Bestel tickets
Amsterdam centrum, met bus naar Schiphol
Je reist eerst van Amsterdam centrum naar Schiphol Airport:
Vanuit Leidseplein, Concertgebouw of Museumplein neem buslijn 397.
Vanuit Amsterdam Bijlmer en Amstelveen neem buslijn 300.
Vanuit Station Zuid neem buslijn 341.

Bij Schiphol Airport stap je over op de Keukenhof Express (buslijn 858). Deze buslijn rijdt tot 6 keer per uur vanaf vertrekpunt bij uitgang hal 1 op slechts 5 minuten loopafstand en zet je in ca. 30 minuten af bij Keukenhof.

Keukenhof ticket + busreis - Volwassene € 31,00
Keukenhof ticket + busreis - Kind (4-17 jaar) € 17,50
Retour busreis (excl. Keukenhof ticket) € 12,00

Bestel combiticket

Let op: voor de reis van Amsterdam naar Schiphol heb je een apart vervoersbewijs nodig, deze kan je kopen in de Arriva shop via de onderstaande button. Volwassene retour € 7,50 en kind 4-11 jaar € 1 (tot 3 jaar gratis).
Vervoersbewijs van Amsterdam naar Schiphol kopen

Station Leiden Centraal
Je reist eerst naar station Leiden Centraal. Daar stap je over op de Keukenhof Express (buslijn 854).
De Keukenhof Express buslijn 854 vanaf station Leiden Centraal rijdt tot 4 keer per uur en brengt je in 30 minuten naar Keukenhof. De bus vertrekt vanaf het busstation aan de centrumzijde van het NS-station.

Keukenhof ticket + busreis - Volwassene € 31,00
Keukenhof ticket + busreis - Kind (4-17 jaar) € 17,50
Retour busreis (excl. Keukenhof ticket) € 12,00

Let op: voor de reis naar Leiden heb je een apart vervoersbewijs nodig.
Bestel tickets
Station Haarlem
Je reist eerst naar station Haarlem. Vanaf 8 april rijdt op zaterdag, zondag en feestdagen de Keukenhof Express (buslijn 850).
De Keukenhof Express buslijn 850 vanaf station Haarlem rijdt tot 2 keer per uur en brengt je in 40 minuten naar Keukenhof. De bus vertrekt vanaf het busstation aan de centrumzijde van station Haarlem.

Op doordeweekse dagen stap je over op de buslijn 50. Buslijn 50 van Arriva vanaf station Haarlem rijdt 4 keer per uur doordeweeks, en vertrekt vanaf het busstation aan de centrumzijde van station Haarlem. In het weekend rijdt de bus 2 keer per uur. De bus brengt je in 40 minuten bij Keukenhof, daar stap je uit bij de halte Meer en Duin in Lisse. De hoofdingang is dan zo’n 12 minuten lopen.

Keukenhof ticket + busreis - Volwassene € 31,00
Keukenhof ticket + busreis - Kind (4-17 jaar) € 17,50
Retour busreis (excl. Keukenhof ticket) € 12,00

Bestel tickets

Combiticket bus + trein

Stations
Reis binnen Nederland comfortabel met de trein naar één van de opstaplocaties (Amsterdam RAI, Schiphol Airport, Leiden Centraal Station en Haarlem Centraal Station) van de Keukenhof Express die u rechtstreeks naar Keukenhof brengt voor een onvergetelijke fleurige dag. Combitickets bestellen inclusief trein kan via spoordeelwinkel.nl.
Entree Keukenhof + Keukenhof Express bus + trein

Volwassene € 49,50 (2e klasse) of € 70,00 (1e klasse)
Kind 4 t/m 11 jaar € 20,00 (1e en 2e klasse)
Kind 12 t/m 17 jaar € 30,00 (2e klasse)
Kind tot 3 jaar gratis

Combitickets bestellen inclusief trein kan via spoordeelwinkel.nl.

Bestel combiticket incl. trein

Veelgestelde vragen combitickets

Lijnennetkaart_NL
Waar koop ik een combiticket?
Klik op een van de onderstaande buttons om een combiticket te kopen.
Wat kost een combiticket?
Combiticket bus retour + entree Keukenhof 
 • Volwassenen € 36,00 (vanuit Amsterdam RAI) of € 31,00 (Vanuit Haarlem, Schiphol of Leiden)
 • Kind (4-17 jaar) € 17,50 ( t/m 3 jaar gratis)
 • Retour busticket (zonder entree Keukenhof) € 17,00 (vanuit Amsterdam RAI) of € 12,00 (Vanuit Haarlem, Schiphol of Leiden)
Is het combiticket geldig voor mijn heen- en terugreis?

Ja, het ticket is geldig voor je heen- en terugreis met het OV op die dag.

Hoe laat vertrekt de eerste bus naar Keukenhof en gaat de laatste terug?
Schiphol Airport, Amsterdam RAI en Station Leiden Centraal
Elke dag
Eerste bus heen: 7:30 uur
Laatste bus terug: 19:55 uur

Haarlem Station
Doordeweekse dagen (bus 50 Haarlem)
Eerste bus heen: 7:30 uur
Laatste bus terug: 22:23 uur

Weekend (Keukenhof Express Haarlem)
Eerste bus heen: 10:00 uur
Laatste bus terug: 17:45 uur

Het klopt dat je geen tijdslot hoeft te kiezen voor je entree bij Keukenhof of je terugreis. Het moment waarop je terugreist bepaal je ter plaatse en hoef je niet te reserveren.
Ik heb al een Keukenhof ticket. Welke andere vervoersbewijzen kan ik gebruiken?
 • OV-chipkaart (ook studentenkaart, landelijke abonnementen en Regio Abonnement Zuid-Holland) De OV-chipkaart (ook studentenkaart, landelijke abonnementen en Regio Abonnement Zuid-Holland) is geldig op alle bus en treintrajecten. Via 9292.nl zie je direct wat de kosten zijn van je reis.
 • Amsterdam Region Travel Ticket (ARTT) De Amsterdam Region Travel Tickets (ARTT) is geldig op al het openbaar vervoer in Noord-Holland (trein, bus, tram en metro) en op de Keukenhof Express buslijnen. Het Amsterdam Travel Ticket (ATT) is niet geldig op deze buslijnen.
 • Holland Travel Ticket  De Holland Travel Tickets (HTT) is geldig op al het openbaar vervoer in Nederland (trein, bus, tram en metro) en op de Keukenhof Express buslijnen.
 • Tourist Day Ticket De Tourist Day Ticket is geldig op bijna al het openbaar vervoer in Zuid-Holland (bus, tram en metro) en op de Keukenhof Express buslijnen.
 • Dagkaart Keukenhof Express Ook zijn er voor alle buslijnen van de Keukenhof Express dagkaarten te koop voor €12,00 (behalve buslijn 852: €17,00 euro). Voor kinderen van 4 t/m 11 jaar kost de dagkaart €8,00 euro. Kinderen tot 3 jaar reizen gratis. Deze dagkaarten zijn alleen te koop via de OV ticketshop.
 • Losse buskaarten In de reguliere bussen kun je bij de buschauffeur losse buskaarten kopen voor buslijnen 300, 341 en 397, 50 en 90. De prijs is afhankelijk van de afstand die je reist. Bedenk wel dat reizen met de OV-chipkaart of met een Combiticket voordeliger is. Het is niet mogelijk om met cash geld te betalen in de bus.
Kan ik alleen een busticket kopen?
Keukenhof Express bustickets retour zijn verkrijgbaar in de online ticketshop van Keukenhof met de volgende prijzen: Vanuit Amsterdam RAI kost een losse busreis retour (excl. Keukenhof entreeticket) € 17,00 Vanuit Schiphol, Haarlem of Leiden kost een losse Express busreis retour (excl. Keukenhof entreeticket) € 12,00

Voor enkele reis van of naar Amsterdam RAI (excl. Keukenhof entreeticket) betaal je € 8,50 en voor Schiphol, Haarlem of Leiden € 6,00 Enkele reis tickets zijn verkrijgbaar via de ticketshop van Arriva, klik hier.
Moet ik een tijdslot voor Keukenhof en de terugreis reserveren met een combiticket?
Nee, met een combiticket reserveer je alleen de vertrektijd voor de heenreis met de Keukenhof Express bus,  geen tijdslot voor je entree bij Keukenhof of je terugreis. Het moment waarop je terugreist bepaal je ter plaatse en hoef je niet te reserveren.
Hoe lang duurt mijn reis met de Keukenhof Express bus?
De Keukenhof Express bus reis vanuit Amsterdam RAI, Schiphol Airport en Leiden Centraal duurt ongeveer 30 minuten. De reis vanuit Haarlem Station duurt ongeveer 40 minuten.
Kan ik doorreizen naar een andere Keukenhof Express locatie?
Combiticket Amsterdam RAI
Het ticket is de gehele dag geldig voor alle Keukenhof Express buslijnen (Haarlem Centraal Station, Amsterdam RAI, Schiphol Airport en Leiden Centraal Station). Je bent dus niet gebonden aan je vertreklocatie. Ter voorbeeld: heenreizen vanuit Amsterdam RAI en terugreizen naar Schiphol Airport is mogelijk met hetzelfde ticket.

Combiticket Schiphol, Leiden of Haarlem
Het ticket is de gehele dag geldig op de Keukenhof Express buslijnen bij Schiphol Airport, Haarlem Centraal Station en Leiden Centraal Station. Je bent dus niet gebonden aan je vertreklocatie. Ter voorbeeld: heenreizen vanuit Schiphol en terugreizen naar Leiden is mogelijk met hetzelfde ticket. Wil je naar Amsterdam RAI doorreizen met dit ticket? Koop dan het combiticket voor Amsterdam RAI, deze is geldig op alle Keukenhof Express buslijnen.
Wat als ik te laat ben voor de bus?
Dat is geen probleem. Je Keukenhof Express busticket is de hele dag geldig. Je kan een bus later nemen naar Keukenhof.