Keukenhof heeft duizenden bloembollen geplant op vijf rotondes langs de Westelijke Randweg (N208). De entree van Lisse staat daardoor in het voorjaar prachtig in bloei. Lies Spruit, burgemeester van Lisse heeft samen met Jeroen Duyster, directeur van Keukenhof en tuinman Tim Hunnekink afgelopen donderdag de laatste bloembollen geplant. Het onderhouden van de rotondes is een van de acties uit het convenant dat is gesloten tussen Keukenhof en gemeente Lisse.

“Het convenant dat we sinds 2018 met Keukenhof hebben bevat afspraken over hoe we samenwerken op grote thema’s als duurzaamheid, toerisme, mobiliteit en sociaal maatschappelijk vlak”, zegt burgemeester Spruit. “Een daarvan is dat Keukenhof vijf rotondes langs de Westelijke Randweg onderhoud. Een mooi visitekaartje voor ons dorp!”

Keukenhof is trots op de Bollenstreek en laat dat graag zien. Daarom is er vorige week hard gewerkt om alle bloembollen op de rotondes te planten. In de zomer stonden daar al honderden dahlia’s in bloei. Zo kunnen inwoners en bezoekers van Lisse bijna ieder seizoen genieten van een kleurrijke entree.

Naast de rotondes draagt Keukenhof ook bij aan het groenonderhoud langs de wegen rondom het landgoed en neemt de kosten op haar rekening van de voorjaarsbloemen in het dorpshart van Lisse.