Keukenhof tuinmannen planten bloembollen met de Amerikaanse ambassade in Den Haag

Gisteren heeft H.E. Shefali Razdan Duggal samen met Keukenhof tuinmannen bloembollen geplant bij de residentie in Den Haag. Ook vertegenwoordigers van Royal Athos staken de handen uit de mouwen. De waardering voor de jarenlange band tussen de Nederlandse bloembollensector en de Verenigde Staten stond hierbij centraal.  

De Verenigde Staten zijn belangrijk voor Nederland en de bloemensector. Het is de grootste exportpartner voor bloembollen en -planten in Nederland. Met miljoenen bloembollen op weg naar de VS om te worden geteeld tot tulpen voor de Amerikaanse markt, is er geen sterker symbool voor de geïntegreerde toeleveringsketen die de VS en Nederland samen hebben gecreëerd. Het decennia oude pre-clearance programma, gebaseerd op vertrouwen tussen de landen, is een solide hoeksteen onder de handelsbetrekkingen. 

Het planten van de bloembollen bij de residentie van de ambassadeur van de Verenigde Staten is tevens een hommage aan de talloze Amerikaanse bezoekers aan Keukenhof. Veertien procent van de bezoekers, die ieder jaar de entree van Keukenhof passeren, is afkomstig uit de Verenigde Staten.

Bloemententoonstelling Keukenhof viert in 2024 haar 75-jarig jubileum. Het bloemenpark is een initiatief van een aantal bloemenbollenkwekers en -exporteurs die een showtuin voor hun producten wilden creëren. Sinds de opening in 1950 is Keukenhof uitgegroeid tot een wereldwijd begrip. Inmiddels bezoeken meer dan een miljoen mensen vanuit de hele wereld de bloemententoonstelling. Keukenhof levert daarmee een grote bijdrage aan de toeristische- en de bloemensector in Nederland.

De Keukenhof tuinmannen gaan nu verder in het eigen park. Daar worden de komende weken maar liefst 7 miljoen bloembollen geplant, één voor één met de hand. In 2024 is Keukenhof geopend van 21 maart tot en met 12 mei.