Tuinmannen van Keukenhof hebben afgelopen week duizenden tulpen, narcissen, hyacinten, muscari, fritillaria, krokussen en alliums geplant op de drie rotondes langs de Westelijke Randweg. De entree van Lisse staat daardoor in het voorjaar weer prachtig in bloei.

Het opknappen van de rotondes is een van de acties uit het convenant dat is gesloten tussen Keukenhof en gemeente Lisse. Deze maand worden langs de Westelijke Randweg (N208) ook nog ruim 30 bomen geplant. Lindes, wilgen en acers komen in de plaats van de oude populieren die recent uit voorzorg gekapt zijn op het parkeerterrein van de bloemententoonstelling. Keukenhof en gemeente Lisse trekken samen op met initiatieven om de entree van Lisse groen en aantrekkelijk te houden en de biodiversiteit te verbeteren.

In 2019 heeft Keukenhof de rotondes bij de Nachtegaal, Lisserbeek en de Keukenhofdreef opgeknapt en beplant met vaste planten en bloembollen. Dit leverde een kleurrijk plaatje op langs de toegangsweg naar Lisse. In de zomer was er een mooie dahliamix te zien en inmiddels hebben deze zomerbloeiers weer plaats gemaakt voor bloembollen die in het voorjaar bloeien. Keukenhof en gemeente Lisse kijken uit naar een kleurrijke lente!