Keukenhof mocht afgelopen weekend drie dagen beperkt open binnen het programma Testen voor Toegang van de overheid. Zo konden toch 12.500 mensen van het park genieten. Iedereen moest vooraf wel getest worden.

Bezoekers genoten zichtbaar van het park. “We kunnen eindelijk weer iets ondernemen”, en “wat fijn dat we weer naar Keukenhof kunnen komen”, waren veelgehoorde opmerkingen. De bezoekers hielden zich in het park goed aan de coronaregels. In het grote bloemenpark is  afstand houden dan ook geen probleem.

Directeur Bart Siemerink is blij dat er weer bezoekers zijn in Keukenhof. “Meedoen aan de test is op dit moment de enige mogelijkheid. Maar het is niet de manier waarop we graag onze gasten ontvangen. Wij vinden dat iedereen in Keukenhof op een verantwoorde en veilige manier kan wandelen. Zonder test, net zoals in ieder ander park in ons land. Keukenhof doet mee aan de test om ervoor te zorgen dat we zo snel mogelijk gewoon open kunnen.

Het maximumaantal bezoekers dat het park deze drie dagen mocht bezoeken is veel lager dan de 85.000 bezoekers die er gewoonlijk zouden zijn.

Op 16, 17 en 18 april is Keukenhof nog een weekend open voor de test. Tickets daarvoor zijn te boeken via www.keukenhof.nl.