Hoe maak je een uniek stuk natuurgebied op Curaçao nog aantrekkelijker? Daar horen wat Jandino Asporaat betreft ook de mooiste bloemen bij. Hij leert graag van de ervaring die Keukenhof heeft en liet zich informeren over hoe je een park organiseert. En hij hielp ook meteen mee met het planten van zijn eigen Tulipa Jandino op een toepasselijke plek in Keukenhof: de Tropical Beach garden.

Een monumentale en tevens de enige suikermolen op Curaçao, restanten van een distilleerderij uit 1700 en ruim 600 mangobomen die honderden jaren oud zijn. Dit zijn slechts enkele van de ingrediënten die Hofi Mango op Curaçao, een gebied met bijzondere historische waarde, een ideale plek maken om te ontspannen in de natuur. Wat Asporaat betreft moet dit een plek worden waar zowel de bewoners van het eiland als de toeristen graag komen om te wandelen en te genieten van de prachtige omgeving. Asporaat: “ik wil graag dat de toeristen ook de mooie natuur op Curaçao leren kennen. Ons eiland verdient meer dan alleen de waardering voor het strandtoerisme. Met het park wil ik graag iets nieuws toevoegen voor de bezoekerseconomie van Curaçao.” De opening van het park staat gepland voor maart 2022.

Keukenhof denkt graag mee met Asporaat over het realiseren van zijn droom. “Toen Jandino ons vroeg of hij ‘stage’ bij ons kan lopen, hebben we meteen positief gereageerd”, aldus Keukenhof directeur Bart Siemerink. “We hebben ruim 70 jaar ervaring met het maken van de bloemententoonstelling, maar ook met het onderhouden van een landgoed en de 16 rijksmonumenten die op het landgoed staan. Een prachtig natuurpark op Curaçao, als onderdeel van ons Koninkrijk, behouden voor de toekomst is een mooi streven van Jandino.”

Siemerink, liet vandaag alvast zien hoe je bloembollen moet planten. Dat deel van de ‘stage’ heeft Asporaat in ieder geval alvast met succes afgerond! De meeste van de 7 miljoen bloembollen zijn inmiddels geplant in Keukenhof. Van 24 maart tot en met 15 mei 2022 kunnen bezoekers de kleurenpracht komen bewonderen.