Acht jonge agrariërs Mark, Ruben, Frank, Carlo, Allan, Martijn, Daan en Stan, bekend uit de Tv-serie ‘Bollenjongens’ hebben vanochtend hun eigen tuin in Keukenhof aangelegd. Dit deden ze onder toeziend oog van de ontwerper van Keukenhof. Ook Johan Overdevest, de producent van de Omroep West Tv-serie ‘Bollenjongens’, hielp een handje mee met planten.

Henk de Mooij, manager parkbeheer bij Keukenhof, vindt het mooi om de jongere generatie bloembollenkwekers- en exporteurs aan het werk te zien. “Sommige van de bedrijven waar de jongens werken leveren, vaak al decennialang, bloembollen aan Keukenhof. Het is belangrijk dat de Bollenstreek haar kleurrijke karakter behoudt, en dat kan doordat deze jongens het bedrijf van hun ouders overnemen.”

Overdevest, zelf afkomstig uit de Bollenstreek, volgde de jonge ondernemers een jaar lang in hun werk en privé en legde dat vast in een tiendelige tv-serie ‘Bollenjongens’: “Bollenjongens is het verhaal van de Bollenstreek, een uniek en kleurrijk gebied in de kop van Zuid-Holland en het hart van de bloembollenhandel. Het was bijzonder om een kijkje te krijgen in de levens van de jongens. En als frequent bezoeker van Keukenhof, vind ik het prachtig dat de jongens naar aanleiding van de Tv-serie een eigen stuk tuin in het bloemenpark hebben!”

In de serie was te zien dat er in 2020 al een klein perkje werd geplant met tulpen, afkomstig van de bollenjongens zelf. Dit jaar is het perkje uitgegroeid tot een serieuze tuin waarin wel 10.000 tulpen verwerkt zijn. In de lente van 2022 kunnen bezoekers de tuin in volle bloei zien.

Allan Visser werkt al sinds zijn 15e in het familiebedrijf WAM Pennings en is trots op zijn beroep en op de bloembollensector. “Wij vinden het leuk om mensen te informeren wat moet gebeuren voor die ene tulp of bloembol die in de winkel ligt. En via ‘Bollenjongens’ willen we ook andere mensen enthousiast maken om in de bloembollensector te werken.” Allan hielp graag bij het planten in Keukenhof en is blij dat de ‘Bollenjongens’ tuin nu aanzienlijk groter is dan vorig jaar. “Maar”, zo geeft hij aan, “wij springen liever op onze grote planttrekker want dat gaat veel sneller dan met de hand.”

Keukenhof is in 2022 geopend van 24 maart tot en met 15 mei. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.keukenhof.nl. De serie Bollenjongens is terug te zien via www.bollenjongens.nl.