75 jaar Keukenhof op bloemrijke postzegels

Den Haag, 1 maart 2024. – Op 1 maart, het begin van meteorologische lente, werd in 1949 besloten een bloemententoonstelling te organiseren. Zo ontstond het idee voor Keukenhof. Om het 75-jarig jubileum van het populaire lentepark in het Zuid-Hollandse Lisse te vieren, geeft PostNL vandaag het postzegelvel ‘Keukenhof 75 jaar’ uit.

Keukenhof-directeur Sandra Bechtholt ontving het eerste exemplaar van de jubileumzegel van Noud Wegman, commercieel directeur bij het postbedrijf. Bechtholt: “Het wordt een feestelijk seizoen met een jubileumtentoonstelling en tal van andere activiteiten. In het park worden miljoenen foto’s geschoten voor sociale media, maar een ansichtkaart blijft iets moois om mensen te verbinden. Zo’n handgeschreven groet vanuit Keukenhof is geliefd bij de internationale bezoeker en dit voorjaar zeker met deze jubileumpostzegel.”

Voorjaarsbloemen: tulp, iris en narcis
Elke postzegel van het postzegelvel ‘Keukenhof 75 jaar’ kreeg dezelfde bijzondere vorm van een gestileerd bloemblaadje met een driehoekige basis onder een cirkelvorm met kartels. Op de postzegels zijn verschillende bloemen zo groot mogelijk afgebeeld tegen een witte achtergrond: een tulp, een iris en een narcis. De rangschikking van de postzegels op het postzegelvel verwijst naar de vorm van een bloem met 6 blaadjes.

Het ontwerp van het postzegelvel is van de hand van grafisch ontwerper Maud van Rossum uit Amsterdam. Op de postzegels liet zij het gevarieerde bloemenaanbod terugkeren door een oranjerode tulp, een blauwpaarse iris en een gele narcis af te beelden.

Verkrijgbaarheid
Het postzegelvel ‘Keukenhof 75 jaar’ telt 6 postzegels in 3 verschillende ontwerpen, met de waardeaanduiding internationaal 1 voor post tot en met 20 gram met een internationale bestemming. De postzegels zijn vanaf 1 maart 2024 verkrijgbaar bij de Bruna-winkels en via de webshop. De postzegels zijn ook telefonisch te bestellen bij de klantenservice van Collect Club op telefoonnummer 088 – 868 99 00. De geldigheidstermijn is onbepaald. De prijs per vel met 6 postzegels is € 10,50.

Voor meer informatie en foto’s:
PostNL Corporate Communicatie
T: 088 – 868 82 60
E: mediarelations@postnl.nl