Keukenhof achter de schermen

‘Acht weken open in de lente en 10 maanden voorbereiding’

Keukenhof krijgt regelmatig de vraag: Wat gebeurt er eigenlijk in het park in de maanden dat jullie dicht zijn? In de mini-reeks video’s ‘’Keukenhof achter de schermen’’ laat de bloemententoonstelling zien wat er allemaal moet gebeuren om het mooiste lentepark ter wereld te maken.

Bij het maken van de bloemententoonstelling wordt niets aan het toeval overgelaten. De 7 miljoenbloembollen die jaarlijks geplant worden, moeten voor de kerst de grond in. Na een winterslaap komen de bloembollen in de lente tot bloei en zorgen daarmee voor een kleurrijk park.

Bollen planten met de hand, een voor een

Een mooi bloembollenpark ontstaat niet zomaar. In de lente denkt de ontwerper na over het ontwerp van de tuin, samen met de bollenkweker die de bloembollen levert. Er worden ontwerpen gemaakt en vanaf oktober worden de bloembollen geplant.

In deze video laten de tuinmannen van Keukenhof zien dat het planten van bloembollen een precies werkje is. Ze moeten de juiste kleur en soort bloembollen planten. De bollen moeten niet alleen op een bepaalde diepte worden geplant, maar ook de onderlinge afstand tussen de bloembollen is belangrijk voor een mooi effect. En of dat gelukt is, zien de bezoekers in de lente.

Keukenhof is in 2021 geopend van 20 maart tot en met 9 mei.