Met het OV reis je snel en comfortabel naar Keukenhof. Reis eerst naar een van de vertreklocaties (departure locations) en neem vanaf daar de  Keukenhof Express bus. Je plant je reis heel makkelijk vooraf met de 9292-reisplanner.  Je krijgt dan direct een reisadvies vanaf je vertrekadres.

Combitickets

Een combiticket is zowel je toegangsbewijs voor Keukenhof als het vervoerbewijs voor je OV-reis in één! Het ticket is dus geldig voor je heen- en terugreis met het OV op die dag. Deze opstapplekken van de Keukenhof Express bus liggen bij een NS-station en zijn dus vanuit heel Nederland te bereiken. De buschauffeur zet je af bij de hoofdingang van Keukenhof.

Prijzen combitickets

Vanuit Amsterdam/Amstelveen

 • Combiticket Volwassene € 33,50
 • Combiticket Kind (4-17 jaar) € 15,50
 • Kind t/m 3 jaar gratis

Vanuit Haarlem, Schiphol of Leiden

 • Combiticket Volwassene € 29,50
 • Combiticket Kind (4-17 jaar) € 15,50
 • Kind t/m 3 jaar gratis
Amsterdam centrum, via metro
Je reist eerst naar RAI Amsterdam met metro M52 vanaf station Amsterdam Centraal of vanuit het centrum. Stap uit bij metrohalte Europaplein. De metro vertrekt elke 5 minuten en brengt je binnen 8 minuten naar de vertreklocatie van de Keukenhof Express (buslijn 852). Vanaf Europaplein (RAI) Amsterdam reis je rechtstreeks met de Keukenhof Express (lijn 852) naar Keukenhof. Deze buslijn rijdt tot 6 keer per uur en zet je in ca. 35 minuten af bij Keukenhof. Let op: Voor de reis met de metro heb je een apart metrokaartje nodig.

Volwassenen € 33,50
Kind (4 – 17 jaar) € 15,50

Klik op het pijltje om een combiticket te kopen.
Amsterdam centrum, via bus
Je reist eerst van Amsterdam centrum (Leidseplein, Rijksmuseum of Museumplein) met buslijn 397 naar Schiphol Airport. Buslijn 397 rijdt 8 keer per uur en brengt je binnen 35 minuten naar Schiphol Airport. Bij Schiphol Airport stap je over op de Keukenhof Express (buslijn 858). Deze buslijn rijdt tot 6 keer per uur vanaf Arrival hall 3-4 en zet je in ca. 30 minuten af bij Keukenhof.

Volwassenen € 33,50
Kind (4 – 17 jaar) € 15,50

Klik op het pijltje om een combiticket te kopen.
Schiphol Airport
Je reist eerst naar Schiphol Airport. Daar stap je over op de Keukenhof Express (buslijn 858).
De Keukenhof Express buslijn 858 rijdt tot 6 keer per uur en brengt je in ca. 30 minuten naar de hoofdingang van Keukenhof. De bus vertrekt vanaf de uitgang van aankomsthal 3-4. Let op: Voor de reis naar Schiphol heb je een apart vervoerbewijs nodig.

Volwassenen € 29,50
Kind (4 – 17 jaar) € 15,50

Klik op het pijltje om een combiticket te kopen.
Station Leiden Centraal
Je reist eerst naar station Leiden Centraal. Daar stap je over op de Keukenhof Express (buslijn 854).
De Keukenhof Express buslijn 854 vanaf station Leiden Centraal rijdt tot 4 keer per uur en brengt je in 30 minuten naar Keukenhof. De bus vertrekt vanaf het busstation aan de centrumzijde van het NS-station. Let op: Voor de reis naar Leiden heb je een apart vervoerbewijs nodig.

Volwassenen € 29,50
Kind (4 – 17 jaar) € 15,50

Klik op het pijltje om een combiticket te kopen.
Station Haarlem
Je reist eerst naar station Haarlem. Daar stap je over op de buslijn 50. Buslijn 50 van Arriva vanaf station Haarlem rijdt 4 keer per uur doordeweeks, en vertrekt vanaf het busstation aan de centrumzijde van station Haarlem. In het weekend rijdt de bus 2 keer per uur. De bus brengt je in 40 minuten bij Keukenhof, daar stap je uit bij de halte De Nachtegaal in Lisse. De hoofdingang is dan zo’n 10 minuten lopen. Let op: Voor de reis naar Haarlem heb je een apart vervoerbewijs nodig.

Op zaterdag en zondag rijdt Keukenhof Express buslijn 850 bij voldoende vraag 2 keer per uur vanaf station Haarlem. Let op: Voor de reis naar Haarlem heb je een apart vervoerbewijs nodig.

Volwassenen € 29,50
Kind (4 – 17 jaar) € 15,50

Klik op het pijltje om een combiticket te kopen.
Katwijk en Noordwijk
Je reist vanaf Katwijk, Noordwijk of Noordwijkerhout met lijn 90. Deze bus vertrekt 1 keer in het uur. Je stapt uit bij de halte Keukenhofdreef in Lisse. De hoofdingang is dan nog maar zo’n 5 minuten lopen. De looproute wordt aangegeven. Kijk op 9292.nl voor de dichtstbijzijnde halte en de vertrektijden.

Volwassenen € 29,50
Kind (4 – 17 jaar) € 15,50

Klik op het pijltje om een combiticket te kopen.

Veelgestelde vragen

Lijnenoverzicht – kopie
Ik heb al een Keukenhof ticket. Welke andere vervoersbewijzen kan ik gebruiken?
 • OV-chipkaart (ook studentenkaart, landelijke abonnementen en Regio Abonnement Zuid-Holland) De OV-chipkaart (ook studentenkaart, landelijke abonnementen en Regio Abonnement Zuid-Holland) is geldig op alle bus en treintrajecten. Via 9292.nl zie je direct wat de kosten zijn van je reis.
 • Amsterdam Region Travel Ticket en Holland Travel Ticket De Amsterdam Region Travel Tickets (ARTT) en Holland Travel Tickets (HTT) zijn geldig op al het openbaar vervoer in Noord-Holland (trein, bus, tram en metro). Het Amsterdam Travel Ticket (ATT) is niet geldig op deze buslijnen.
 • Tourist Day Ticket Met het Tourist Day Ticket kun je met alle bus-, tram- en metrovervoerders (in Zuid-holland) naar Keukenhof reizen.
 • Dagkaart Keukenhof Express Ook zijn er voor alle buslijnen van de Keukenhof Express dagkaarten te koop voor €11,50 (behalve buslijn 852: €15,00 euro). Voor kinderen van 4 t/m 11 jaar kost de dagkaart 7,50 euro. Deze dagkaarten zijn alleen te koop via de OV ticketshop.
 • Losse buskaarten In de reguliere bussen kun je bij de buschauffeur losse buskaarten kopen voor buslijnen 300, 341 en 397, 50 en 90. De prijs is afhankelijk van de afstand die je reist. Bedenk wel dat reizen met de OV-chipkaart of met een Combiticket voordeliger is. Het is niet mogelijk om met cash geld te betalen in de bus.