Week 18 (29 april - 5 mei)

Laatbloeiende soorten bloemen kleuren het park met finesse. Denk hierbij aan de tulpen, narcissen, fritillaria’s, irissen en alliums. Ook het bloemenmozaïek naast het Oranje Nassau paviljoen staat in bloei. Wel zijn verschillende bloemen inmiddels uitgebloeid en gekopt. De tuinmannen onderhouden het park optimaal en planten op sommige delen bloemen bij.

Het park is ingericht in Engelse landschapsstijl. Andere delen van het park geven verrassende zichtlijnen en spannende doorkijkjes. De bomen zijn gevuld met blad en de metershoge rhodondendrons bloeien weelderig en vormen een indrukwekkende muur van bloemen. De azalea’s geven het park een prachtige dieproze kleur.

De indoor bloemenshows stelen de show met gigantische gerbera’s, prachtige lisianthussen en klassieke calla’s in het Oranje Nassau paviljoen en een plantenshow in het Willem-Alexander paviljoen. De Orchideeënshow in het Beatrix paviljoen is een must-see!

De laatste bollenvelden in de omgeving buiten Keukenhof worden (deze dagen) gekopt.

Deze foto’s zijn gemaakt op 30 april jl.

 

   

Deze foto’s zijn gemaakt op 25 april jl.

 

Week 19 (6 mei - 12 mei)

In de week van 6 mei verwachten wij gezien het warme weer en de vele regenval de afgelopen weken minder bloei in het park. De laatste bloembedden met laatbloeiende soorten zullen in bloei staan. De andere bloembedden zullen uitgebloeid of gekopt zijn. De tuinmannen onderhouden het park optimaal en planten op sommige delen bloemen bij. Op 5 mei zullen we dit bloeibericht updaten over de laatste status.